Dodik: Nulti prioritet izgradnja auto-puta do mosta na Rači /VIDEO/

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da treba pojačati investicioni ciklus u Republici Srpskoj i da je nulti prioritet izgradnja auto-puta od Doboja do mosta na Rači.

Dodik je poslije proširene sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a rekao novinarima u Banjaluci da su nulti prioriteti i izgradnja gasovoda, bolnice u Doboju i realizacija značajnih infrastrukturnih projekata za Srpsku.

“Prioritet jeste i izgradnja nekoliko elektrana, završetak kardiohirurgije u Banjaluci. Sve su to projekti koje ćemo rješavati ove godine, a Republika Srpska ima stabilne račune i zato može da obezbijedi dalji tok investiranja”, naveo je Dodik.

On je istakao da je realan povećani nivo investicija, jer je javni dug Republike Srpske 37 odsto bruto domaćeg proizvoda, te da je za njihovu realizaciju potrebno obezbijediti 7,5 milijardi KM, a u ovoj godini će biti obezbijeđena milijarda KM.

Dodik je ponovio da je prioritet i modernizacija magistralnih puteva za šta je potrebno izdvojiti 200 miliona KM.

“Očekujemo da ćemo značajan dio putne mreže modernizovati u narednom periodu. Bolje je da izvršimo modernizaciju da bi putevi nekoliko godina mogli biti kvaliteni, a sredstva za njihovo održavanje daleko niža”, dodao je Dodik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *