Vulin: Istinu koju govorim još niko nije osporio /VIDEO/

Međunarodna zajednica veoma dobro zna, vidi promijenjenu poziciju Srbije. Vidi da mora da vodi računa o Srbiji i onome što ona misli. Nekada prećuti, nekada odgovori, ali veoma dobro zna da Srbija više nije ona zemlja koja se izvinjava.

To je danas izjavio ministar odbrane Aleksandar Vulin u Jutarnjem programu Radio-televizije Srbije, govoreći o porukama i pitanjima upućenim međunarodnoj zajednici kada je riječ o položaju Srba u Hrvatskoj, Crnoj Gori i na prostoru Kosova i Metohije.

“Da bi se opravdao zločin NATO bombardovanja vi morate da imate neki “Račak” i Srbe koji su krivi za sve. Da bi se opravdalo razbijanje SFRJ morate da imate neke Srbe koji su krivi samo zato što su živjeli u svojoj zemlji. Da biste opravdali “Oluju” prvo morate da izmislite da je Jasenovac bio radni logor, a onda da objasnite da u Hrvatskoj nije bio građanski rat i 250.000 protjeranih iz “Oluje” su ustvari rođeni u Beogradu i Svilajncu pa su se tamo naselili i pokušali da napadnu Knin u kojem su se inače rodili. Dakle, vi morate da izmislite priču o “zlim Srbima” koji su krivi za sve”, rekao je Vulin.

Prema njegovim riječima, kada je Aleksandar Vučić otišao u Srebrenicu “Srbija se nije mnogo obradovala. Srbi nisu bili mnogo srećni, ali su razumjeli da je došao da pokaže poštovanje i prema tuđim žrtvama”.

Kako je istakao, često i veoma glasno pita Hrvatsku “šta se dešava Srbima i zašto je takav odnos prema Srbima”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *