Dodik: Nisu niti će biti uvedene sankciji Rusiji

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da BiH formalno nije uvela nijednu mjeru sankcija prema Rusiji, te da takve odluke neće donijeti Savjet ministara i Predsjedništvo BiH, ni sadašnje ni buduće.

Dodik je izjavio da su laži da je prećutno prihvatio određene sankcije, koje se posljednjih dana mogu čuti u pojedinim medijima.

On je naglasio da je riječ o neodgovornim Bošnjacima, poput ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković, koji se u svijetu priključuju nekima da bi dobili aplauz, ali da najbolje o tome da BiH nije uvela sankcije govori pitanje visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozepa Borelja kada će BiH konačno početi sa tim.

“Savjet ministara i Predsjedništvo BiH, ni sadašnje ni buduće, neće usvojiti nijednu politiku uvođenja sankcija prema Rusiji”, naglasio je Dodik.

On je poručio da će vlast Republike Srpske odgovoriti na sve izazove, te da će od građana Srpske tražiti određenu vrstu izjašnjavanja u vezi sa sankcijama Rusiji, kandidatskom statusu BiH, visokom predstavniku.

“Koncipiraćemo pitanje koje će biti poslato na adrese punoljetnih građana Srpske. To neće biti formalno referendum, ali će biti izjašnjavanje o nekim pitanjima”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *