Dodik: Ništa nije potpisano; Načelno dogovoreno kako djelovati nakon izbora u BiH

Srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik istakao je da na sastanku u Briselu ništa nije potpisano, ali da je načelno dogovoreno kako djelovati nakon izbora u BiH.

– Moj nastup u Briselu, kao i nastup lidera SP-a i Ujedinjene Srpske Petra Đokića i Nenada Stevandića je bio jedinstven, koordiniran i jasan – istakao je Dodik na konferenciji za novinare.

Istakao je da je dokument koji je predložen po dolasku u Brisel bio pun netačnih informacija.

– Vidjelo se da su ga pisali muslimani iz kancelarije EU u Sarajevu. Mnogo je bilo misterija oko toga kako će se sastanak održati i nekoliko puta je mijenjan i njegov format – rekao je Dodik.

Istakao je da nije bilo jedinstva iz Srpske.

– Nismo bili jedinstveni. Lider PDP-a Branislav Borenović je došao tamo da ordrži predizbornu kampanju i njegov nastup je doživio fijasko. Borenović nije bio spreman na zajedničko nastupanje na sastanku – istakao je Dodik.

Dodik je zahvalio se predsjedniku Evropskog savjeta Šarl Mišelu i komesaru Žozepu Borelu i njihovim saradnicima zato što su imali strpljenja i kreirali sastanak.

–  Želim da kažem da su bili veoma uspješni i korektni modulatori tog sastanka u atomosferi potpuno različitih stavova između nas iz Srpske i FBiH – istakao je Dodik.

Podsjećamo, konferencija za novinare lidera ovih stranaka zakazana je nakon sinoć održanog sastanka lidera parlamentarnih stranaka u BiH sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom. Kako mediji prenose u Briselu je prihvaćen politički sporazum o principima za osiguranje funkcionalne BiH za napredak na evropskom putu.

Srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik prethodno je saopštio da je bio sporan dio političkog sporazuma koji se tiče odnosa BiH prema rusko-ukrajinskom sukobu, te da u Briselu “ništa nije potpisano”.

Dodik je poručio da su za “sve političare iz Srpske obavezujući samo zaključci Narodne skupštine Republike Srpske, koji kažu da ostajemo neutralni”.

(RTRS)


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *