Dodik: Neće biti dozvoljeno ugrožavanje interesa Srpske ni otimanje imovine

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da Srpska ni naredne godine neće dozvoliti unitarizaciju BiH i umanjivanje republičkih nadležnosti, te nipošto otimanje imovine Srpske.

Dodik je ponovio da je Srpska na tom planu spremna da u vezi sa imovinom, koja je za Srpsku crvena linija, krene ka putu nezavisnosti.

“Nećemo dozvoliti bilo kakve aktivnosti protiv Srpske, a sve što smo do sada uspjeli jeste zahvaljujući jakom timu koji bez oklijevanja radi u interesu Republike i njenih stanovnika”, rekao je Dodik i dodao da će Srpska uspješno odgovoriti na sve izazove, uključujući i negativne uticaje stranog faktora.

On je naglasio da je aktuelna vlast Srpske uspješno upravljala Republikom u kriznim vremenima, što će biti nastavljeno.

“To pokazuje sposobnost vlasti i Vlade, koja je uspješno radila u prošloj godini i nastaviće da radi. Pojačano ćemo raditi na stvaranju svih uslova za investicije, a sve u interesu naroda i ljudi koji ovdje žive”, rekao je Dodik nakon sastanka u Banjaluci sa najvažnijim funkcionerima Srpske i direktorima javnih preduzeća o investicijama u Republici u narednoj godini.

Predsjednik Republike Srpske čestitao je građanima sve predstojeće praznike, a posebno Dan Republike – 9 . januar.

Sastanku u Administrativnom centru Vlade prisustvovali su i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić i premijer Radovan Višković.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *