Dodik: Najvažnije – samostalnost Srpske u okviru Dejtona i jaka Srbija /VIDEO/

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je za Republiku Srpsku najvažnije da Srbija bude jaka i stabilna, kao i da Srpska održi samobitnost i samostalnost u okviru Dejtona.

“Važno je da Republika Srpska ostane stabilna. To je važno i za Srbiju”, naglasio je Dodik.

On je rekao da je zahvalan predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću za mnoge podrške, ističući da u Srpskoj nema nijedne opštine u kojoj neki projekat nije finansirala Vlada Srbije.

Dodik je za TV Pink rekao da se sada gradi i put srpskog jedinstva, koji će ostati trajno i da očekuje da auto-put, odnosno spoj Banjaluke i Beograda, preko Rače, Bijeljine i Brčkog, bude gotov za četiri godine.

Govoreći o Vučićevom nastupu u Savjetu bezbjednosti UN i pritiscima koji su uslijedili na njega i Srbiju, Dodik je naveo da je veoma važno danas imati stabilnog vođu i lidera, a Vučić je jedan od najvažnijih koji djeluje u Evropi.

U vezi sa zahtjevom poslanika Evropskog parlamenta da sa Srbijom budu prekinuti pregovori ako ne uvede sankcije Rusiji, Dodik smatra da je očigledno da ova politika koju su nametnuli i koja je odgovarala Nijemcima da vrše dominaciju, očigledno više ne može da prođe.

On smatra i da Velika Britanija nije slučajno izašla iz EU, nego se radilo o organizovanom političkom projektu da se objedini anglosaksonski svijet, a da kontinentalna Evropa treba da bude poslušna Americi, što se upravo i dešava.

“Evropa i lideri koje ona ima pokazali su potpuno nesposobnost i navukli se na priču o Rusiji i Ukrajini, izgubili značajan potencijaln za energetsko snabdijevanje na Istoku, a dobili pragmatične Amerikance koji će uvijek gledati samo profit i ako im bude bolje plaćeno neki brod američkog gasa, oni će ga usmjeriti prema Africi, neće prema Evropi”, rekao je Dodik.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *