Dodik: Najpozitivniji odnos Crkve prema razvoju Republike /VIDEO/

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović poklonili su danas Njegovom preosveštenstvu episkopu banjalučkom Jefremu panagiju Presvete Bogorodice.

Dodik i Cvijanovićeva su episkopu Jefremu panagiju Presvete Bogorodice uručili tokom prijema povodom Božića koji je episkop banjalučki upriličio u Vladičanskom dvoru.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da Srpska pravoslavna crkva /SPC/ ima najpozitivniji odnos prema ukupnom razvoju Republike Srpske, ističući da je veoma značajno to što je srpski narod posvećen svojoj crkvi i praznicima.

“SPC na prostoru Republike Srpske i BiH nije umiješana u politiku i u institucionalnom smislu ostvaruje svoju misiju i ulogu. I to je odvaja od nekih drugih vjerskih zajednica na ovim prostorima, koje pokušavaju da budu ili jesu upleteni u politiku”, rekao je Dodik novinarima nakon prijema kod Njegovog preosveštenstva vladike banjalučkog Jefrema kojem je prisustvovao sa predsjedavajućom i srpskim članom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović.

Dodik je naglasio da SPC ima odmjeren odnos prema crkvenim poslovima.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *