Dodik: Moraće da dokažu da je Šmit ono za šta se predstavlja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je potvrđivanje optužnice protiv njega dobra vijest i dodao da će ovo biti odlična prilika da Sud pokaže da li je Sud BiH ili je kvazisud ko zna čiji.

“Optužen sam za krivično djelo neizvršavanje odluka visokog predstavnika. Da bi mi sudili, moraće da dokažu da je Kristijan Šmit ono za šta se predstavlja i da može nametati zakone”, napisao je Dodik na društvenoj mreži “Iks”.

On je naglasio da će morati da predoče odluku o imenovanju, da javnost vidi ko je tu odluku potpisao i na osnovu čega.

“Ko je uputio notu MIP BiH? Odakle odluke za status? Biće ovo odlična prilika da Sud pokaže da li je Sud BiH ili je kvazisud ko zna čiji. Ako je Sud BiH, onda postupa po zakonima koje je donijela Parlamentarna skupština BiH, kao jedina ustavno ovlašćena za donošenje zakona”, naveo je Dodik.

Sud BiH je u ponedjeljak, 11. septembra, potvrdio optužnicu Tužilaštva BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika” Miloša Lukića.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu 11. avgusta i poslalo Sudu BiH na potvrđivanje, a Sud je 18. avgusta vratio na doradu. U međuvremenu, Sud je odbio zahtjev Dodika za izuzeće sudije Jasmine Ćosić Dedović.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *