Dodik: Moj zavjet je auto-putem povezati Banjaluku, Bijeljinu i Srbiju /VIDEO/

Srpski član predsjednistva Milorad Dodik istakao da je njegov zavjet izgraditi auto-put koji će povezati Banjaluku, Bijeljinu i dalje Srbiju, te da će se to  finalizirati  u narednih četiri do pet godina. A u svom obraćanju osvrnuo se i na proslosedmicni samit u Briselu te ocjenio da je evropski put u BiH potpuno besmislen.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će u narednih nekoliko sedmica početi radovi na dionici autoputa od mosta na Rači do Bijeljine, gdje će se graditi petlja.

Srpski član Predsjedništva se u svom obracanju  osvrnuo i na  proslosedmicni samit u briselu te istakao da je evropski put u BiH potpuno besmislen, te da ga treba redefinisati i postaviti u realne okvire današnjeg vremena. Komentarišući odluku o dodjeljivanju statusa kandidata za članstvo u EU Moldaviji i Ukrajini, Dodik je rekao da ukoliko Unija ne prestane sa postavljanjem nekih iluzornih zahtjeva, BiH nema potrebe da radi na tome.

Srpski član Predsjedništva rekao je da neki, poput Evropljana, misle da je Rusija ušla u Ukrajinu kako bi izašla iz te zemlje, a drugi da je ušla da nikad ne izađe.

On se zahvalio na podršci predsjedniku Evropskog savjeta Šarlu Mišelu na organizovanju nedavnog sastanka lidera iz BiH u svjetlu jačanja šansi BiH za dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU.

Prema njegovim riječima, nakon samita u Briselu šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH Johan Satler “potrčao je da objasni da neko iz Republike Srpske, prije svega SNSD, to ne želi”.

Srpski član Predsjedništva ponovio je stav da u BiH treba dogovoriti svih 14 preporuka EU.A na osnovnu informacija koje su se pojavile u javnosti da je ostvario privatni kontakt sa Kristijanom Šmitom, Dodik je poručio da to apsolutno nije istina.

Dodik je istakao da stavljati to u kontekst kada je Šmit lažni visoki predstavnik, govori koliko on nije realan. Ne znam šta se sa njim dešava, zašto mu je to potrebno – rekao je Dodik i ocijenio da je to zbog toga da svojim partnerima u Republici Srpskoj da snagu da pričaju nešto što je laž.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *