Dodik: Međunarodni faktor vrši dodatni pritisak na Srpsku i Srbiju /VIDEO/

U Beogradu je danas održan sastanak predsjednika RS Milorada Dodika i srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da međunarodni faktor vrši dodatni pritisak na Srpsku i Srbiju kako bi nametnuo svoje rješenje, te da je o tome upoznao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na današnjem sastanku u Beogradu.

Dodik je istakao da je Vučić na sastanku upoznat o kompleksnoj situaciji u BiH, koja nije riješena posljednjim izborima.

Predsjednik Srbije je naveo da će ove nedjelje biti formiran tim Srbije i Srpske koji će se baviti projektom izgradnje memorijalnog kompleksa Donja Gradina-Јasenovac, u koji će biti uloženo desetine miliona evra.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović poručila je nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da bi željela da doprinese da odnosi između Srbije i BiH budu bolji.

Rekao je i da bi u Banjaluci trebalo da bude održana zajednička sjednica vlada Srpske i Srbije, na kojoj će biti operacionalizovani dogovoreni projekti, te da je dogovoreno da ta sjednica bude održana poslije formiranja Vlade RS u prvoj sedmici decembra.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *