Dodik: Komšić u Njujorku samovoljno, bez saglasnosti Predsjedništva BiH /VIDEO/

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić doputovao je u Njujork na 76. zasjedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Tim povodom danas je na konferenciji az medije, srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik istakao da Predsjedništvo nije odlučilo niti dalo saglasnost da delegacija BiH ode u Njujork. Došlo je do kršenja ustava BiH i mi to nećemo dozvoliti, jasan je Dodik.

Predsjedništvo nije donijelo odluku o učešću na generalnoj skupštini UN. Predsjedavajući predsjedništva BiH Željko Komšić je samovoljno i privatno otišao u Njujork, kazao je danas srpski član predsjedništva Milorad Dodik na konferenciji za medije u Banjaluci.

Već danas bi Komšić, kako su objavili mediji, trebalo da se sastane s generalnim sekretarom UN-a Antoniom Guterešom. Ako dođe do tog sastanka, to govori da se i generalni sekretar upetljao u raspad BiH, ocjenio je Dodik i dodao je s odlukom predsjedništva pismom namjere još ranije upoznao i generalnu skupštinu UN.

Komšić nije našao za shodno da  na drugu sjednicu predsjedništva stavi ovo pitanje, jer je smatrao da neće biti konsenzusa i bi odluka otišla na NS RS , što bi se i desilo rekao je Dodik i poručio Antoniu Guterešu da će ako dozvoli obraćanje Željka Komšića pred generalnom skupštinom UN, zabiti jedan od eksera u mrtvački kovčeg BiH.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *