Dodik: Izaći na izbore i pokazati demokratski kapacitet /VIDEO/

Srpski član i predsjedavajući Predjedništva BiH Milorad Dodik danas u Srebrenici. Izbori treba da potvrde normalizaciju žvota u Srebrenici, a bojkotom se to ne čini”, rekao je Milorad Dodik i pozvao sve građane da izađu na izbore u nedjelju. Osim u Srebrenici izbori će u nedjelju biti ponovljeni i u Doboju. Tamo je danas predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović. Važno je da se u Doboju zadrži postojeća politička stabilnost, rekla je predsjednica Republike.

U nedjelju, 21. februara, na ponovljenim lokalnim izborima, biće ispravljena nepravda načinjena srpskom narodu, kaže Mladen Grujičić. Poručuje da se neće stati sa razvojem Srebrenice.

Ponavljanje izbora u Srebrenici i Doboju politička je odluka, koja nema veze sa pravom, kaže Milorad Dodik i napominje da se na dan izbora niko nije žalio u Srebrenici.

Naveo je da oni koji su to politički motivisali, nisu dobili sve što su tražili, zbog čega sada najavljuju bojkot ponovljenih izbora. Pozvao je sve građane da izađu na izbore u nedjelju, jer time pokazuju demokratski kapacitet. Dodik je rekao da bi Centralna izborna komisija BiH nakon ovih izbora trebalo da podnese ostavku.

Ovdje i bilo gdje drugo Bošnjaci u Republici Srpskoj imaju potpune slobode, kaže Dodik i dodaje da je sloboda izaći na izbore ali i bojkotovati izbore, što ipak smatra pogrešnom odlukom.

Najavio je da će u Srebrenici biti realizovani značajni projekti usmjewreni razvoju infrastrukture i privrede.

BiH mora da ima svoju politiku, ali ne možemo da je izgradimo jer je političko Sarajevo podanički vezano za stavove koji dolaze sa strane, kaže Dodik. Mi imamo ističe jasne politike, tako je kaže Dodik i po pitanju migranata i dodaje da u Srpskoj neće biti kampova za migrante.

“Pobjeda u Doboju je sigurna, samo se čeka trenutak da bude objavljena”, rekao je Dodik, odgovarajući na pitanje šta očekuje od ponovljenih izbora u Doboju.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da je važno da se u Doboju zadrži postojeća politička stabilnost, jer je aktuelna vlast, predvođena gradonačelnikom Borisom Jerinićem, pokazala sposobnost da rješava probleme građana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *