Dodik: Helez širi kvazi priče, moji odnosi sa Vučićem odlični /VIDEO/

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da ima odlične odnose sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da je kvazi priča izjava ministra odbrane u SM BiH Zukana Heleza da je od agencija dobio informacije da se Vučić okreće Jeleni Trivić.

Ministar odbrane u SM BiH Zukan Helez izjavio je, gostujući na sarajevskoj TV FACE, da je otkrio niz tajnih obavještajnih podataka, koji ukazuju na to da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić okrenuti leđa Miloradu Dodiku.

Predsjednik RS kaže da Helezova priča, u kojoj dovodi u vezu posjetu  Željke Cvijanović Hrvatskoj i kako preko Zorana Milanovića želi da dođe do Vučića, ne pije vodu.

Predsjednik RS Milorad Dodik je naglasio za da Amerikanci i Britanci pokušavaju da iskoriste situaciju u Ukrajini kako bi modelirali BiH. Sada su pustili otimanje imovine RS ne pozivajući se na Ustav nego na kreiranu odluku Ustavnog suda BiH koju su sami sebi donijeli da bi se mogli pozivati na tako nešto – rekao je Dodik.

Dodik je izjavio da je izdavanje naloga Međunarodnog krivičnog suda u Hagu za hapšenje predsjednika Rusije Vladimira Putina politička i selektivna odluka koja osim političkih tenzija neće dovesti ni do čega drugog. Dodik je za istakao da Srbi ne vjeruju tim sudovima i da su oni formirani da bi nad malim nacijama provodili silu međunarodne politike.

Predsjednik RS Milorad Dodik predložio je Huseinu Kavazoviću da Islamsku vjersku zajednicu u BiH konačno registruje kao partiju i otvoreno kaže da mu je program politički islam, pa da onda budemo načisto s kim imamo posla.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *