Dodik: Finalizujemo predlog zakona o Ustavnom sudu BiH /VIDEO/

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je na sastanku u Istočnom Sarajevu sa predstavnicima Srba u institucijama BiH i parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske objašnjeno kako će se predstavnici Srpske ponašati u novonastaloj situaciji.

Prema njegovim riječima, danas se finalizuje prijedlog zakona u vezi sa Ustavnim sudom BiH, odnosno u dijelu o stranim sudijama. Dodik je najavio da bi u toku dana ili sutra trebalo da bude završen zajednički prijedlog srpske i hrvatske strane, predat nadležnim strukturama Predstavničkog doma i Doma naroda, te zatraženo da se to pitanje stavi na dnevni red i razmotri.

“Rješenja koja ćemo predložiti mogu biti korisna, prihvatljiva i za Bošnjake”, naglasio je Dodik, dodajući da se vodilo računa da se uvaže i njihovi interesi.

Predsedavajući Saveta ministara Zoran Tegeltija rekao je srpski predstavnici u zajedničkim institucijama BiH nastavljaju rad, ali na način kako je to utvrdila NSRS.

Dodik je rekao da je zgrada u kojoj je sada SDA vlasništvo srpske porodice i da ta imovina nije vraćena. Na pitanje kako će novi prijedlog zaštititi RS ako će preglasavati Hrvate i Srbi, rekao je da ide zakon o Ustavnom sudu koji će to regulisati.

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, rekao je na pres-konferenciji nakon sastanka sa srpskim predstavnicima koji rade u zajedničkim institucijama BiH, da ne očekuje sankcije protiv sebe, ali i ni protiv nekih drugih predstavnika RS.

Srpski član Predsjedništva BiH rekao je da je izjave ambasadora SAD u BiH Erika Nelsona doživljava kao prijetnju i naglasio da Republika Srpska neće podržati bilo koga ko želi da na ovim prostorima nameće svoja rješenja, pa makar to bila i Amerika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.