Dodik: Drago mi je da je Blinken čuo za mene, ali imovinu Srpske ne damo /VIDEO/

Američka politika prema BiH očigledno se svodi na površno targetiranje demokratski izabranih zvaničnika, poput Milorada Dodika, sa uzaludnom nadom da će to riješiti brojne probleme koji su nagomilani zaslugom stranog faktora, reakcije su zvaničnika Srpske nakon što je  Američki državni sekretar Entoni Blinken predsjednika Dodika uporedio sa Putinom.

Nije prvi put da visoki zvaničnici amerike iznose netačne ocjene stanja, ali i kvalifikacije o političkim zvaničnicima i funkcionerima Republike Srpske, istakla je  Željka cvijanovic, kao komentar na izjavu Entoni Blinekna ,da napadi Milorada Dodika na, kako je rekao, osnovna prava i slobode u Srpskoj pokazuju da je on na autoritarnom putu predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Delegat u Klubu srpskog naroda u Domu narodu Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević kaze da su predstavnici amerike u prethodnom peridou veoma često podržavali antidejtonske politike i pristupe u BiH na isti način na koji danas Ambasada SAD u BiH podržava potpuno antiustavne odluke Ustavnog suda BiH .

Politički analitičar Stevica Deđanski rekao je da se dvolična i licemjerna politika Zapada posebno pokazuje na primjeru Milorada Dodika, koji je smetnja Vašingtonu i Zapadu zato što se bori za srpske nacionalne interese.

Deđanski je ukazao da  to nije ništa novo i da su bombardovali Srbiju i ubijali djecu navodno zbog tadašnjeg predsjednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića. kada je na kraju Milošević otišao, onda su otimali Kosovo, gdje su i dalje ubijana djeca.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *