Dodik: Dogovoreno da se pokrene smjena Durakovića /VIDEO/

Prije početka današnje sjednice NSRS, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obratio se medijima i poručio da je dogovoreno da na narednoj sjednici Skupštine opštine Srebrenica bude smijenjen Ćamil Duraković zbog progona novinara. Još jednom je istakao da je Visoki predstavnik prekršio međunarodno pravo, a kako je naveo i novi visoki predstavnik zastupa isti stav. Iz SDS-a ističu da je potrebno jedinstvo, ali da neće učestvovati u formiranju koncentracione vlade.

Visoki predstavnik nema ovlaštenja da nameće zakone, rekao je Milorad Dodik i naveo da bonska ovlašćenja na koja se poziva međunarodna zajednica, nisu nikada data visokom predstavniku. Sam Vestendorf je rekao da to što su oni tada uradili u Bonu, nije u skladu sa zakonom i Dejtonskim sporazumom, istakao je Dodik na konferenciji za medije održanoj prije početka zasjedanja NS RS.

Kako je naveo čuo je da neki i na ovoj temi žele da održe politiku sukoba. Dodik je poručio da će biti usmjeren na to da se održi jedinstvo.

Dogovoreno je i da na narednoj sjednici Skupštine opštine Srebrenica bude smijenjen Ćamil Duraković zbog progona novinara.

Govoreći o mogućnosti sastavljanja koncentracione vlade, Mirko Šarović lider SDS-a rekao je danas da Srpska demokratska stranka neće učestvovati u tome. Šarović, je naveo da je ova stranka slične brige preživjela prije 15 godina te da ima iskustvo sa visokim predstavnikom. Takođe naglasio je da je SDS podržala dva zakona koja su pred poslanicima te da se na tome vjerovatno neće stati.

Šarović je zaključio da je ovo jedan od najdelikatnijih trenutaka za BiH. Kada je riječ o novom visokom predstavniku, Šarović je rekao da vjeruje da neće posegnuti za bonskim ovlaštenjima jer bi to bilo produbljivanje krize u BIH sa nesagledivim razmjerama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *