Dodik dodijelio mandat Viškoviću; Odluka upućena Narodnoj skupštini /VIDEO/

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je odluku o dodjeli mandata Radovanu Viškoviću uputio Narodnoj skupštini Srpske.

“U skladu sa ustavnim ovlašćenjima mandat sam dao Radovanu Viškoviću. Nakon konsultacija sa parlamentarnim partijama sigurno je da postoji kvalifikovana većina za izbor novog saziva Vlade”, rekao je Dodik novinarima.

On je istakao da je Višković u kompleksnim i teškim okolnostima pokazao kvalitet i sposobnost da predvodi Vladu.

Dodik kaže da će od Vlade tražiti da značajan broj ministara predano radi kako bi bile dodano ojačane institucije Srpske i odgovori na ekonomska i socijalna pitanja.

Mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Banjaluci da je velika čast i odgovornost biti premijer i da je u prethodnom periodu sačuvana ekonomska i politička stabilnost Srpske što će biti prioritet i u narednom periodu.

“Hvala predsjedniku Republike Srpske Mioradu Dodiku za ukazano povjerenje. To je čast i privilegija, ali i velika odgovornost. Očekujem da se novi ministri u punom kapacitetu posvete poslu”, rekao je novinarima Višković nakon što mu je Dodik dodijelio mandat za sastav nove vlade.

On je istakao da je važno štu su i poslodavci i sindikati prihvatili činjenicu da će nastaviti da predvodi Vladu Srpske.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *