Dodik: Dan Republike sljedeće godine još svečaniji i radosniji /VIDEO/

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će Dan Republike naredne godine biti obilježen još svečanije i radosnije, istakavši da je 9. januar bio odgovor na ranija skrnavljenja prava Srba kao konstitutivnih u BiH.

Odgovarajući na krivičnu prijavu koju su protiv organizatora proslave Dana Republike Srpske Tužilaštvu BiH podnijela određena udruženja iz Federacije BiH proistekla iz proteklog rata, Dodik je rekao da im je bolje da se naviknu na Dan Republike.

“To je dan koji cijeli naš narod proslavlja, a oni sa tim glupim stvarima nastavljaju da skrnave ionako nestabilan sistem u BiH”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je dodao da je pravo svih da rade šta misle, ali da to nije doprinos opstanku BiH.

“Srpski narod u BiH je izašao na referendum i rekao da je 9. januar Dan Republike. To ne može da se mijenja. Formiranje Republike desilo se u miru”, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, kasnija dešavanja napravila su probleme, posebno referendum 1. marta o secesiji BiH iz bivše Jugoslavije, što je doprinijelo destabilizaciji i ratnim sukobima, a ne 9. januar.

Dodik je naveo da su neprihvatljivi narativi političkog Sarajeva o 9. januaru, koji je istinski bio odraz narodne volje Srba u BiH da se onemogući njihovo preglasavanje u Skupštini BiH, kako bi srpski narod zaštitio svoje nacionalne interese u BiH.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *