Dodik: Borenović pristao na sve što je dogovoreno u Briselu /VIDEO/

Nakon povratka iz Brisela svi učesnici sastanka su dogovor protumačili kao uspjeh njihove strane. Jedini koji su nezadovoljni sastankom su predstavnici opozicije u RS, koji tvrde da su predstavnici RS podlegli pritiscima iz Brisela i da su pristali na ustupke kako bi osigurali podršku međunarodne zajednice na predstojećim izborima u oktobru.

Lider PDP-a Branislav Borenović je pristao na sve što je dogovoreno u Briselu prije dva dana, rekao je srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković izrazio je zadovoljstvo što su na sastanku afirmisani stavovi i volja Srpske za saradnjom, uprkos ponašanju republičke opozicije koja je u Brisel u startu krenula bez namjere za bilo kakvim dogovorom.

Razgovori u Briselu – recept su za postojanje BiH i srpske, keže Spomenka Stevanović, zamjenik predsjednika DEMOS-a.

Lideri stranaka u BiH u Briselu su nakon višesatnih razgovora usaglasili dokument bez potpisa koji bi trebalo da u narednom periodu olakša dobijanje kandidatskog statusa BiH i poboljša njen položaj kada se na sastanku Evropskog savjeta 23. juna bude raspravljalo o proširenju.

Osim toga, i Olaf Šolc, njemački kancelar, na svom sastanku s Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije, dogovorio je da Srbija utiče na smirivanje krize u BiH, kako bi region krenuo ka ubrzanom članstvu u EU.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *