Dodik: Biće realizovan projekat izgradnje auto-puta Trebinje – Višegrad /VIDEO/

Na sastanku predsjednika RS Milorada Dodika i premijera Radovana Viškovića sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem i njegovim saradnicima, između ostalog, bilo je riječi i o putnoj infrastrukturi, na potezu Trebinje Višegrad.

Predsjednik Dodik je rekao da su se dogovorili da se realizuje ideja izgradnje auto-puta i brze ceste od Trebinja do Višegrada.  Na nekim dionicama će to biti auto-put, a na nekim brza cesta. Cilj je da se spojimo kod Višegrada na konekciji prema Srbiji i prema Istočnom Sarajevu, pojasnio je Dodik.

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković očekuje da će do kraja marta početi izgradnja Bolnice u Trebinju.

U Trebinju će se graditi moderan kongresni centar jer su postojeći kapaciteti za te namjene prevaziđeni, izjavio je gradonačelnik Mirko Ćurić.

Trebinje se godinama u nazad razvija i kao turistički centar, te je kao takvo prepoznato na mapama evrope i svijeta. Infrastruktrni projekti koji su završeni, koji se trenutno realizuju kao i ono o kojima je danas bilo riječi, a biće započeti uskoro, poput obilaznice, autoputa, kongresnog centra, bolnice i aerodroma, za koji će finansirati Vlada Srbije i za šta je već planirala sredstva u svom budžetu, svakako će upotpuniti turističku sliku i ponudu ovog grada, poručeno je sa satanka.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *