Književni klub “Jovan Dučić” – Stihovanje semberske lire /VIDEO/

Književni klub “Jovan Dučić”, povodom 21. marta – Svjetskog dana poezije, u saradnji sa Narodnom bibliotekom “Filip Višnjić” sinoć je organizovao veče poezije pod nazivom “Stihovanje semberske lire”.

Poetsko veče “Stihovanje semberske lire” svojim stihovima uveličali su članovi Književnog kluba i gosti, mladi stvaraoci, učenici Gimnazije “Filip Višnjić” i Osnovne škole “Dvorovi” iz Dvorova. Kristina Ostojić, učenica osmog razreda Osnovne škole “Dvorovi” u Dvorovima kaže da je odnedavno počela pisati poeziju u okviru školske literarne sekcije. Ona inspiraciju za svoje stihove pronalazi u prirodi i svakodnevnom životu.

Za nekoliko godina mladi će preuzeti rukovođenje ovim klubom i zbog toga je važno da mlade stvaraoce na vrijeme uključimo u sve naše aktivnosti, kaže predsjednica Književnog kluba “Jovan Dučić”. Dodaje da je publika vjerna ovom književnom klubu.

U ovom Književnom klubu podsjećaju da se semberski pjesnici i stvaraoci već dvadesetak godina okupljaju i druže na ovakvim pjesničkim svetkovinama.

Narodna biblioteka “Filip Višnjić” posvećeno radi na očuvanju narodne tradicije, srpskog jezika i ćirilice, kažju u rukovodstvu ove ustanove kulture.

Podsjetimo, veče poezije pod nazivom “Stihovanje semberske lire”, organizovano je povodom 21. marta – Svjetskog dana poezije .


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *