Doboj: Blokiran magistralni put zbog odluke CIK-a da ne potvrdi izbore u gradu

Nekoliko stotina građana Doboja, nezadovoljno odlukom Centralne izborne komisije /CIK/ BiH da ne potvrdi izborne rezultate u ovom gradu, blokiralo je magistralni puta Doboj-Maglaj, u dobojskom naselju Vila.

foto: Srna

CIK BiH nije objavio rezultate lokalnih izbora u Doboju, a na sjednici 19. novembra usvojio je zaključak o pokretanju postupka utvrđivanja povreda pravila izbornog procesa ili izbornih prava na biračkim mjestima u izbornoj jedinici Doboj.

Predstavnici dobojskih odbora PDP-a, DNS-a, SDS-a, Narodnog pokreta “Banjaluka zove” i SP-a su 17. novembra, zbog, kako navode, uočenih izbornih nepravilnosti, potpisali zajednički zahtjev o ponavljanju lokalnih izbora u ovom gradu koji je dostavljen CIK-u.

U zahtjevu se traži da budu smijenjeni aktuelni predsjednik i članovi Gradske izborne komisije, da CIK u Doboju formira nezavisnu izbornu komisiju, da u ponovljenim izborima bude onemogućen rad svim predsjednicima i članovima biračkih odbora kod kojih su uočene izborne nepravilnosti, te da ponovljene izbore prate nezavisne organizacije i da na biračkim mjestima bude postavljen video-nadzor.

NAKON OBRAĆANjA JERINIĆA OKUPLjENI ODBLOKIRALI MAGISTRALNI PUT
foto: Srna

Više stotina građana Doboja, nezadovoljnih odlukom Centralne izborne komisije /CIK/ BiH da ne potvrdi izborne rezultate u ovom gradu, odblokiralo je saobraćaj nakon obraćanja gradonačelnika Borisa Jerinića.

Jerinić je zamolio okupljene da se mirno i dostojanstveno ponašaju, zahvalio im što brinu za svoj grad i poručio da političke odluke pojedinih institucija neće sprečiti dalji razvoj Doboja.

On ih je upoznao sa do sada određenim aktivnostima da i zahtjevom da bude održan sastanak sa predstavnicima CIK-a kako bi dobili odgovore na trenutnu situaciju i najavio borbu svim pravnim sredstvima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *