Dionica auto-puta od Bijeljine do Rače biće završena do 2025. godine /VIDEO/

Namjera Republike Srpske je da dionica auto-puta od Bijeljine do Rače bude završena do 2025. godine, a most preko rijeke Save u Gradišci da bude u funkciji do maja sljedeće godine, rekao je ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Ćorić. Dok se bira najpovoljni izvođač za početak radova na aerodromu Trebinje, ministarstvo teži cilju  da Aerodrom Banjaluka dođe do broja od 500.000 putnika na godišnjem nivou.

Do 2025. godine bi trebala biti završena dionica auto-puta od Bijeljine do Rače, duga 20 kilometara,kaže Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić. Ipak do 2025. godine neće biti moguće autoputem spojiti Beograd i Banjaluku.

Ćorić je dodao da je u velikom dijelu završena eksproprijacija zemljišta na dionici od Bijeljine prema Brčkom, te da se nastavlja na dionici od Vukosavlja do granice sa distriktom, gdje se trenutno rješeva problem miniranog terena.  Drugo najvažnije gradilište u ovom trenutku je most u Gradišci. Kako navodi Ćorić, oko 60 odsto radova na mostu je završeno.

Kad je riječ o aerodromu Trebinje, Ćorić je naglasio da je zatvoren javni poziv za izradu projektno-tehničke dokumentacije, te da je u toku izbor najpovoljnijeg ponuđača.

Govoreći o poslovanju Aerodroma Banjaluka, Ćorić je rekao da je pandemija znatno uticala na ostvarene rezultate i planove ovog preduzeća. “Oko 75 odsto saobraćaja koji se odnosi na prevoz putnika je zaustavljen, a tri mjeseca je čak bila obustavljena i redovna linija Banjaluka-Beograd. u ovoj godini potpisani su  ugovori sa kompanijom`Viz er`, koja će otvoriti pet novih linija iz Banjaluke, dok `Rajan er` već definiše dvije nove linije”, naglasio je Ćorić. Cilj kome Ministarstvo teži, tvrdi Ćorić, jeste da Aerodrom Banjaluka dođe do broja od 500.000 putnika na godišnjem nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *