Održan 11. Božićni koncert /VIDEO/

Osnovna muzička škola “Kornelije Stanković” obradovala je publiku u Bijeljini, tradicionalnim Božićnim koncertom koji je održan u Centru za kulturu “Semberija”. Svoj talenat publici su predstavili učenici iz Bijeljine i Ugljevika.

Osnovna muzička škola “Kornelije Stanković” obradovala je publiku u Bijeljini, tradicionalnim Božićnim koncertom koji je održan u Centru za kulturu “Semberija”. Svoj talenat publici su predstavili učenici iz Bijeljine i Ugljevika, te laureati ove škole na prestižnim međunarodnim muzičkim festivalima.

Na ponos su ovoj školi nagrade i priznanja koje su učenici ostvarili na međunarodnoj sceni, čime su proslavili i promoviali na najbolji način Republiku Srpsku i sredinu iz koje dolaze.

Učenik Muzičke škole “Kornelije Stanković” Đorđe Perić ima 11 godina, a već je osvojio 135 nagrada u 35 zemalja. Ovaj mladi virtuoz na harmonici iz Bijeljine krajem 2021. godine na međunarodnim festivalima koji su održani u onlajn formatu u Londonu, Pekingu i Kankunu /Meksiko/, osvojio je tri zlatne medalje.

Volim da sviram harmoniku jer me muzika inspiriše i daje dodatnu motivaciju da svakim danom budem sve bolji, kaže Đorđe.

Tako su Bijeljinci koji su prisustvovali Božićnom koncertu učenika ove škole imali priliku da uživaju u raznovrsnom repertoaru – od “Petruške”, preko španskog valcera, ciganskog stakata, pa do spletova kola, koja su im odsvirali učenici Osnovne muzičke škole “Kornelije Stanković” u okviru ovog tradicionalnog događaja koji je organizovan po jedanaesti put.

Nikolaj Pavlović harmoniku svira pola godine, a kako kaže sviđa mu se ovaj instrument.

Škola postoji već 14 godina i iznjedrila je do sada kvalitetne muzičare, a prije svega kvalitetne ljude kažu u rukovodstvu škole. Nekoliko učenika iz prve generacije koji su talenat usavršavali u Osnovnoj muzičkoj školi “Kornelije Stanković”, danas su na muzičkim akademijama. Biće ova škola i domaćini Svjetskog kupa harmonikaša, koji će biti održan naredne godine.

Osnovna muzička škola “Kornelije Stanković” organizator je i “Akordeon festa” u austrijskom gradu Grac, kao i “Dana harmonike” koji se održavaju u Ugljeviku, Bijeljini i Beogradu.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.