Cvijanovićeva i Dodik se sastali sa Erdoganom

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastali su se sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je na sastanku u Ankari sa predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i srpskim članom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović potvrđena odlična privredna saradnja Srpske i Turske, kao i nastavak svih započetih projekata, a najavljeni su i novi.

“Erdogan je zahvalio za dolazak na Kongres AK partije, te je još jednom potvrdio dolazak u Banjaluku tokom prve naredne posjete BiH”, napisao je Dodik na platformi “Iks”.

Dodik je naveo da je sa Erdoganom razgovarano i o političkoj situaciji u BiH, te uticaju pojedinih zapadnih zemalja na odluke koje donose bošnjački političari.

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je da su ona i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik upoznali turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana o aktuelnim političkim prilikama u BiH i ukazali na važnost unapređenja unutrašnjeg dijaloga demokratski izabranih predstavnika naroda, bez stranog intervencionizma.

“Tokom sastanka smo izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Turske sa svim nivoima vlasti u BiH, kao i opredijeljenost ka njenom daljem jačanju, te realizaciji ranije dogovorenih projekata”, navela je Cvijanovićeva na “Instagramu”.

Cvijanovićeva je istakla da je uvijek zadovoljstvo razgovarati sa Erdoganom, te da mu je čestitala reizbor za lidera Stranke pravde i razvoja i poželjela da sa uspjehom nastavi da predvodi najsnažniju stranku u Turskoj.

Dodik i Cvijanovićeva borave u Ankari na poziv Erdogana.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *