Cvijanović: Želimo ozbiljne partnere na nivou BiH /VIDEO/

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da su Srpskoj potrebni ozbiljni partneri na nivou BiH i da vjeruje da će ih konačno dobiti.

Cvijanovićeva je poručila da očekuje da se nakon formiranja vlasti na nivou BiH počnu dogovarati i rješavati stvari na osnovu dogovora, jer u prethodnom periodu nije postojala ni prava kombinacija između različitih nivoa vlasti, niti poštovanje koje je trebalo biti iskazano prema Republici Srpskoj.

“Sve je bilo svedeno na čisti politički teren i prepucavanja. Sada očekujem da ta situacija bude u potpunosti promijenjena”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci, odgovarajući na pitanje koji su to važni projekti za Srpsku koji će biti odblokirani formiranjem vlasti na nivou BiH.

Ona je dodala da to znači da se ozbiljno pristupi razgovorima sa finansijskim međunarodnim organizacijama kako bi vidjeli na koji način da se završe projekti koji su već u igri jer neki od njih čekaju ratifikaciju.

Predsjednik Srpske je podsjetila na izjave predstavnika Međunarodnog monetarnog fonda i ostalih međunarodnih organizacija da nemaju partnera dok ne bude formiran novi Savjet ministara. “Vrlo jasno su poslali tu poruku”, rekla je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, postoje i brojni infrastrukturni projekti za koje je Srpska zainteresovana i o kojima želi pričati sa međunarodnim partnerima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.