Cvijanović-Milanović: Dejtonski sporazum dovoljna zaštita za sve /VIDEO/

Važna je opredjeljenost za poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma koji pruža dovoljno zaštite za sve konstitutivne narode u BIH, poručeno je danas iz Zagreba nakon sastanaka Željke Cvijanović i predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.

Sastanak sa Predsjednikom hrvatske Zoranom Milanovićem je  bio veoma konstruktivan, a sve u cilju ostvarenja zajedničkih ciljeva, a to su stabilnost i mir u regionu, istakla je Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Predsjednik Hrvatske istakao je da član Predsjedništva BiH Željko Komšić nije predstavnik Hrvata u BiH koji bi trebali da imaju svog legitimnog predstavnika. On je naveo da intervencijama Kristijana Šmita u izbornoj noći nije riješen problem Hrvata, a to je nelegitimnost njihovog predstavljanja u Predsjedništvu BiH. Za Hrvate u BiH očekujemo da status bude dostojanstven, jednak statusu Bošnjaka i Srba. porucio je MIlanovic.

Govoreći o BIH, Milanović kaze da je primoravanje bilo koga da na silu pristupi u NATO protiv interesa ovog saveza.

Cvijanovićeva je iz Zgareba poručila i da  nigdje u Ustavu ne piše da imovina Srpske pripada ili da bi trebalo da pripada BiH.

Kada je riječ o sankcijama SAD-a direktoru Republičke uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove Draganu Stankoviću, Cvijanovićeva je istakla da je takav vid sankcionisanja nepravedan .


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *