Počeo sa radom Dnevni centar za djecu sa poteškoćama u razvoju /VIDEO/

U Bijeljini je danas počeo sa radom Dnevni centar za djecu sa poteškoćama, u okviru Centra za socijalni rad. Gradonačelnik Ljubiša Petrović posjetio je dnevni centar i darovao korisnike slatkišima.

Ovom prilikom je istakao važnost rehabilitacije i jednakosti u odnosu prema djeci sa poteškoćama u razvoju i njihovim porodicama.

–          Dnevni centar će služiti za resocijalizaciju i sekundarnu rehabilitaciju djece sa smetnjama u razvoju. Cilj nam je da savjesnim radom, uz podršku zdravstvene zaštite, ovoj djeci i njihovim roditeljima omogućimo lakšu svakodnevnicu i rehabilitaciju – dodao je gradonačelnik Petrović.

Direktor Centra za socijalni rad Milorad Sofrenić je  rekao da je ova ustanova do kraja prošle godine završila sve tehničke i kadrovske poslove neophodne za početak rada dnevnog centra, dok su u prethodnih mjesec dana određeni kriterijumi za odabir i broj korisnika.

–          Zaposlili smo neophodan broj stručnih osoba i djeca sada mogu da dobiju sve odgovarajuće usluge. Trenutno imamo 8 korisnika a uskoro planiramo da taj broj povećamo za desetak, nažalost pandemija nam otežava rad. Sa djecom radimo u dvije smjene od po 3 časa, tako da im obezbjeđujemo svu neophodnu pažnju i brigu – istakao je Sofrenić.

Rukovodilac Odjeljenja za djecu i omladinu u Centru za socijalni rad Slavica Kovrlija smatra da je ovo veliki dan za Bijeljinu i početak boljeg odnosa prema osobama sa smetnjama u razvoju. Dodaje i da postoje planovi da centar u budućnosti, osim dnevnog zbrinjavanja, počne da pruža i specijalističke usluge u ovoj oblasti.

– Centar trenutno ima kapacitet za 30 korisnika. Ima dnevnu, senzornu i sobu za fizioterapiju. Planiramo da uskoro uredimo i dvorište dnevnog centra – pojasnila je Kovrlija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *