Cvijanović: Da nas ima više i da porodice budu stabilne /VIDEO/

S ciljem objektivnog informisanja građana Republike Srpske, a po pitanju odluke o isplati finansijske podrške od 750 KM za nezaposlene roditelje iz višečlanih porodica, Vlada Srpske danas je objavila tehničke ispravke. Pravo na novcanu podrsku imaju višečlane porodice sve dok je jedno od četvoro ili više djece maloljetno, navodi se u saopštenju.

Sutra počinje isplata pomoći od 750 KM mjesečno do kraja godine nezaposlenim roditeljima sa četvoro i više djece, najavio je srpski član Predsjedništva Milorad Dodik.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je zadovoljstvo što počinje da se realizuje mjera koja podrazumijeva isplatu naknade od 750 KM za nezaposlene majke četvoro i više djece, koja oslikava dobru namjeru Vlade Republike Srpske, koja će služiti na dobrobit višečlanih porodica.

Odluka Vlade Republike Srpske o isplati ove podrške objavljena je 15. septembra, ali u Službenom glasniku danas će biti objavljena izmjena ove odluke zbog štamparske greške gdje se, umjesto riječi “najstarije” sada mijenja i navodi “najmlađe” – ističe se u saopštenju.Objava tehničke ispravke ne odgađa primjenu odluke, koja teče od 15. septembra.Takođe, naglašava se i da se pravo na podršku ostvaruje ako je nezaposlen jedan od roditelja (otac ili majka), a ne samo majka, kako je to do sada često interpretirano u javnosti.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *