Petričević: Podška prerađivačkoj industriji 15 miliona KM /VIDEO/

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević, posjetio je danas prehrambenu industriju “Sava” Semberija i tom prilikom razgovarao sa menadžmentom ove fabrike  o problemima sa kojima se susreću u procesu nabavke sirovine i reprometerijala, kao i plasmana robe na strana tržišta.

Ministar privrede i preduzetništva RS Vjekoslav Petričević rekao je da je cilj njegove posjete ovoj uspješnoj kompaniji, koja većinu proizvoda plasira na inostrana tržišta, podrška Vlade RS koju, po osnovi Javnog poziva pruža izvozno orjentisanim preduzećima, a koja ove godine iznosi 15 miliona KM. Do kraja ovog mjeseca imaćemo gotove rang liste, prema kojima će preduzetnici biti podržani, rekao je ministar.

Sava Semberija predstavlja dio takozvanog “zatvorenog kruga”, u okviru koga se, kroz proces otkupa od domaćih poljoprivrednih proizvođača, proizvodi prerađuju i distribuiraju na strana tržišta. Najveći problem im je, kažu, kao i svima iz ove branše, nemogućnost nabavke ambalaže, čija je distribucija skoro obustavljena zbog krize izazvane ratom u Ukrajini. Uprkos tome, ova firma ispunjava sve svoje obaveze, rekao je direktor Stevo Filipović.

Ministar Petričevć kaže da je cilj posjete velikim i uspješnim preduzećima taj da od njihovih menadžera dobiju prijedloge za sve one mjere koje bi Vlada mogla da provede u cilju poboljšanja ukupnog privrednog ambijenta, a u fabrici “Sava” se nadaju da će angažmanom Vlade doći do donošenja sistemskih mjera uz pomoć kojih će se stvoriti ambijent kako bi se dugoročno mogao planirati obim proizvodnje..


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *