Čubrilović o izgradnji auto-puta prema Bijeljini: Uskoro u funkciji novi most na Rači /VIDEO/

Disciplina će biti neophodna i javnim preduzećima jer će doprinijeti realizaciji ukupnog budžeta kako bi firme kao što su “Pošte Srpske”, “Željeznice”, “Putevi”, “Autoputevi”, agencije i sve one naslonjene na saradnju sa Vladom – bile uspješnije, poručuje ministar saobraćaja i veza Srpske.

Dionica auto-puta od Rače prema Bijeljini u velikoj je izgradnji, ocjenjuje resorni ministar i dodaje da je razvijeno više od 17 kilometara trase te da će Srbija ovih dana pustiti u funkciju novi most.Nedeljko Čubrilović podsjeća da ovaj projhekat sa 80 odsto finansira Srbija, dok Srpska ima obaveze 20 odsto koje je u cjelosti izmirila.

Kada je riječ o projektu Foča-Šćepan Polje, Čubrilović je rekao da su u toku pregovori sa Svjetskom bankom o 100 miliona evra od kojih bi veći dio bio iskorišten za izgradnju tog putnog pravca, a jedan dio za rehabilitaciju putne mreže. On je podsjetio na početno neprihvatanje crnogorske strane, ali da su zajednički interes našli i BiH i Crna Gora, a pogotovo Srpska, jer cijeli pravac u dužini od 20 kilometara pripada Republici Srpskoj.

Čubrilović je istakao da iz ugla Vlade Srpske nije bilo jednostavno koncipirati budžet za 2024. godinu, s obzirom na opterećenja i obaveze, kao i da će biti potrebna povećana odgovornost i disciplina.

Istakao je da su “Željeznice Republike Srpske” preduzeće koje ima potrebu za podrškom institucija i vlasti od kada postoje i da su rijetke samoodržive željeznice u svijetu koje mogu da obezbijede sredstva za svoj rad bez podrške budžeta.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *