Vlada Srpske nastaviće da pomaže lokalne zajednice /VIDEO/

Vlada će nastaviti da pomaže gradove i opštine u Republici Srpskoj, kao i razvojne projekte od značaje za stanovnike svih lokalnih zajednica,moglo se čuti danas na sjednici Predsjedništva Saveza opština i gradova Republike Srpske.

Ekonomske mjere za narednu godinu i dalje su usmjerene na ekonomski rast, digitalizaciju javnih preduzeća, zdravstvo i demografiju. Vlada nastavlja da pomaže sve loklane zajednice, a u budžetu za narednu godinu ostaje 3,3 miliona KM za nerazvijene i izrazito nerazvijene opštine, poručuje premijer Radovan Višković.

On je naveo da nije opravdano nezadovoljstvo pojedinih lokalnih zajednica u vezi sa raspodjelom sredstava od povrata PDV-a i slično, jer lokalne zajednice dobijaju sredstva i mimo predviđenih u slučajevima prirodnih katastrofa ili kandidovanja određenih projekata.

Višković je istakao da se iz republičkog budžeta sredstva izdvajaju i za penzionere, borce, socijalnu zaštitu, ali i pomoć u raznim kritičnim situacijama, poput saniranja štete od afričke kuge svinja.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *