Čubrilović: Nikada snažnija komunikacija u putnoj privredi

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da Republika Srpska i Srbija nikada u istoriji nisu imale ovako snažnu komunikaciju u putnoj privredi kao što je to danas.

On je, nakon sastanka u objektu “Integrala” u Bijeljini, sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goranom Vesićem rekao da se dio auto-puta Bjeljina-Rača odvije uz podršku Srbije od 80 odsto a da Republika Srpska učestvuje sa 20 odsto.

“Konstatovali smo da ovi radovi teku predviđenom dinamikom i da je, ukoliko riješimo neke probleme kao što je Drinski nasip, sam izvođač spreman da ubrza taj proces, da završetak ne bude 2025. godina nego i nešto ranije. Svakako, naša ministarstva kao resori zaduženi za tu oblast nastojaće da ispoštuju i zahtjeve izvođača radova i svih zainteresovanih na ovim prostorima”, rekao je Čubrilović novinarima.

Prema njegovim riječima, ima još nešto i neriješenih imovinskih odnosa, oko sva odsto, na ukupnoj trasi što ne bi trebalo da bude poseban problem.

On je zahvalio Srbiji, Vladi i svima koji učestvuju u donošenju odluka za ovakvu vrstu podrške prema Republic Srpskoj, uvezivanje sa Republikom Srpskom i BiH što se tiče same Srbije kada je riječ o putnim pravcia.

“Nikad u istoriji takva komunikacija nije postojala u oblasti putne privrede”, ponovio je on.

Za nekoliko godina, rekao je Čubrilović, biće završeni veliki projekti kao što su mostovi, a počelo je sa starim mostom na Rači, pa sa sad završenim mostom između Bratunca i Ljubovije, a da se ne govori o putu koji je bio danas glavna tema sastanka.

“Riječ je o auto-putu Rača – Novi most – Bijeljina. Uz učestvovanje svih učesnika na ovom poslu, očekujemo da ovaj projekat bude i završen planiranom dinamikom i rokovima”, rekao je Čubrilović.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *