Uskoro dva auto-puta i dvije brze putne saobraćajnice

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić izjavio je danas u Bijeljini da će u narednih nekoliko godina biti završena dva auto-puta i dvije brze saobraćajnice koje će još bolje infrastukturno povezati Republiku Srpsku i Srbiju.

“Prvi je Sremska Rača-Kuzmin, na strani Srbije oko 18 kilometara, potom most koji je skoro sasvim i završen, negdje oko 88 odsto, a do kraja godine biće u potpunosti. Imaćemo integrisan granični prelaz na auto-putu na teritoriji Srbije, a ovdje na starom mostu biće integrisan prelaz na teritoriji BiH, tako da će ovaj auto-put biti prvi koji je završen”, rekao je Vesić novinaria nakon radnog sastanka sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem.

On je naveo da se, osim ovog, gradi i auto-put Ruma-Šabac koji će biti gotov do septembra.

“Nastavljamo i sa brzom saobraćajnicom do Loznice koja je još jedna veza sa Republikom Srpskom i BiH, koja će biti završena do kraja 2024. U narednom periodu ćemo ugovoriti i odvojen put za Badovince, što je još jedna veza sa Srpskom, odnosno brza saobraćajnica. Završili smo i projektovanje auto-puta Požega-Kotroman”, rekao je Vrsić.

On je dodao da se završava auto-put do Požege, te da će se od Požege ići prema Dugoj Poljani i prema Crnoj Gori.

“Drugi auto-put će ići prema Kotromanu, odnosno Višegradu, tako da ćemo tada imati još jednu vezu, odnosno suštinski imaćemo četiri veze – dva auto-puta i dvije brze saobraćajnice”, rekao je Vesić.

Kada je riječ o aerodromu u Trebinju, on kaže da sve ide svojim tokom.

“Nismo zaboravili ni železnički saobraćaj – postoji jedna veza sa Srpskom i BiH, i to preko Loznice. Mi smo tu prugu kandidovali Evropskoj komisiji za rekonstrukciju i tražili da se rekonstruiše pet regionalnih pruga u Srbiji tako da ćemo u narednom periodu sa Evropskom komisijom ući u rekonstrukciju i ove pruge”, rekao je Vesić.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *