Crveni krst donirao higijenske pakete pulmološkom Odjeljenju Bolnice /VIDEO/

U okviru Nedjelje borbe protiv tuberkoloze, Gradska organizacija Crvenog krsta Bijeljina donirala je higjenske pakete i pakete zdrave hrane oboljelim od plućnih bolesti koji se liječe na grudnom Odjeljenju bijeljinske bolnice.

Gradska organizacija donirala je ukupno 11 paketa koji sadrže higjenske proizvode i zdravu hranu i jedan paket medicinskih maski za Odjeljenje pulmologije, a donacija kako navode predstavlja znak pažnje prema oboljelima od plućnih bolesti, sa akcentom jer se u ovoj nedjelji obilježavaju dani usmjereni ka borbi protiv tuberkuloze.  

Trenutno troje bolesnika u bijeljinskoj bolnici prolazi kroz liječenje od tuberkuloze, a njihovo stanje je stabilno navodi doktor Nemanja Janković pomoćnik direktora ove zdravstvene ustanove.

Najbolja preventiva protiv tuberkuloze jeste održavanje zdravih životnih navika i životnih uslova , pojašnjava doktor Janković te dodaje da se prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije bakterijom tuberkuloza zarazi oko četvrtina svjetske populacije, a samo njih 5 do 15 odsto razvije aktivnu tuberkulozu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *