Evropska sedmica mobilnosti – Održana manifestacija “Mogu i ja” /VIDEO/

Povodom Evropske sedmice mobilnosti – višednevne akcije koju organizuje Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Gradske uprave, u bijeljinskom gradskom parku danas je 5. put za redom održana manifestacija pod nazivom “Mogu i ja”, u okviru koje je organizovano niz sportskih takmičenja za djecu sa i bez poteškoća u razvoju.

Gradski park danas je bio prepun razdraganih mališana predškolskog uzrasta, polaznika dječjeg vrtića “Petar Pan “, ali i dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju, kao i iz dnevnog centra za djecu u riziku – Svi zajedno ujedinjeni u igri i druženju.

Evropska sedmica mobilnosti juče je bila povod još jedne aktivnosti, koja je održana juče na gradskom trgu, a riječ je o takmičenju osnovaca u savladavanju prepreka na biciklističkom poligonu, koji su pripremili članovi Auto-moto društva “Sigurnost” iz Bijeljine. Osnovni cilj ove akcije bio je da se djeca nauče i pripreme za pravilnu vožnju bicikla u uslovima gradskog saobraćaja, rekla je Ankica Todorović iz gradske uprave.

Evropska sedmica mobilnosti je višednevna akcija, u kojoj učestvuje veliki broj naših sugrađana. U subotu je održana trka sa preprekama  za mališane, koja je okupila njih 256, dok je u biciklijadi, koja je vožena u nedelju učestvovalo preko 450 naših sugrađana svih uzrasta, što je apsolutni rekord do sada.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *