Protest farmera pred Gradskom upravom, nema zainteresovanih za razgovor /VIDEO/

Tridesetak uzgajivača svinja iz bijeljinskog naselja Brodac okupilo se danas na mirnom protestu pred Gradskom upravom tražeći razgovor sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem kako bi prestao dovoz eutanaziranih svinja zbog afričke kuge u nepokrivene jame u njihovo selo.

Predsjednik Mjesne zajednice Brodac Vladan Panić rekao je novinarima da iz Gradske uprave niko nije ni izašao da razgovara sa njima.

On je naveo da u Brodac dovlače eutanizirane svinje iz okolnih sela i bacaju u nepokrivene jame, a onda ih psi razvlače i nastaje prava katostrofa.

Panić je rekao novinarima da su sinoć imali zbor građana i da su mještani saglasni da traže način kako da se izvrši bezbjedan ukop eutanaziranih svinja.

On je naveo da je Gradska uprava prije mjesec dana donijela odluku da se u naselju Broda ukopavaju svinje i iz drugih mjesnih zajednica, zbog čega su mještani nezadovoljni.

U Mjesnoj zajedici Brodac živi oko 3.000 stanovnika, a oko 680 ih se bavi poljoprivredom i uzgojem svinja. Ovo je jedna od rijetkih mjesnih zajednica u kojoj je za sve vrijeme afričke kuge ostalo šest zaraženih domaćinstava.

Panić je ukazao i da se ovo mjesto nalazi u slivu rijeka Drine i Save, zbog čega smatra da postoji opasnost od širenja zaraze.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *