“Čista manipulacija i kockica više u problematizovanju Srebrenice” /VIDEO/

Inicijativa “Moja adresa Srebrenica” bojkotovaće ponovljene izbore u Srebrenici koje je Centralna izborna komisija zakazala za 21. februar.

Član inicijative “Moja adresa Srebrenica” Sadik Ahmetović rekao je za BHRT da je razlog odluke o bojkotu izbora to što CIK nije poništio i izborni proces koji se odvijao preko pošte.

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković rekao je da nije siguran da će Inicijativa “Moja adresa: Srebrenica” bojkotovati izbore u ovoj lokalnoj zajednici i smatra da je to neka nova podvala da se partije sa srpskim predznakom uspavaju.

“Bojim se da je riječ o podvali s ciljem da se partije sa srpskim predznakom uspavaju, a da oni, prateći izlaznost, pozovu građane i tako pokušaju napraviti neki rezultat, rekao je Višković i pozvao sve glasače da ostvare svoje biračko pravo.

Sve što se gradi u Srebrenici pripada svim građanima koji ovdje žive – rekao je Višković i napomenuo da institucije Republike Srpske ne prave diskriminaciju prema bilo kom pripadniku naroda. Srebrenica je nepotrebno izgubila tri mjeseca, privrednici su najveći gubitnici nekonstituisanja vlasti, rekao je premijer Srpske.

Na pitanje Srne da prokomentariše najavu kandidata Koalicije “Moja adresa: Srebrenica” za načelnika Srebrenice Alije Tabakovića da će bojkotovati ponovljene lokalne izbore zakazane za nedjelju, 21. februara i da će pozvati birače da ne izađu na birališta, predsjednik Republike Željka Cvijanović  je odgovorila da je to čista manipulacija i samo jedna kockica u ukupnom planu problematizovanja te opštine, kao što je bilo i poništavanje izbora, te da se sve radi sa istim ciljem.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *