Opozicija u NS RS – “Izbaciti politiku iz studentskog organizovanja i sa univerziteta” /VIDEO/

NSRS razmatrala je danas Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o studentskom organizovanju i ostudentskom standardu.  Predviđeno je da su studentska predstavnička tijela i studentske organizacije dužne da u roku od 30 dana od dana izbora novog rukovodstva dostave podatke resornom ministarstvu radi upisa u registar. Nakon rasprave u Parlamentu, Nacrt Zakona će biti upućen u javnu raspravu.

Poslanici opozicije nisu bili zadovoljni zakonskim odredbama o studentskom standardu , jer kako kažu njihovom primjenom neće biti riješeni problemi studenata, dok su neki  poslanici izrazili mišljenje da je previše politike u ovom zakonu te da je treba u potpunosti izbaciti iz studentskog organizovanja i sa univerziteta.

Poslanik SDS-a Tomica Stojanović smatra da u Bijeljini treba raditi na izgradnji studentskog doma, jer većina studenata u ovom gradu privatno stanuje i izdvaja velika sredstva za ove potrebe. 

Pomoćnik ministra za visoko obrazovanje Jelena Starčević rekla je u završnoj riječi da će Nacrt zakona biti upućen u javnu raspravu kako bi se dobio što kvalitetniji prijedlog zakona.

Na dnevnom redu Narodne skupštine Republike Srpske,danas je i Informacija u vezi sa zahtjevom za podnošenje izvještaja visokog predstavnika o civilnom sprovođenju mirovnog sporazuma u BiH za period 2009-2020. godine, sa prijedlogom zaključaka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *