Četvoro preminulo u RS od virusa korona, još 30 zaraženo

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 483 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 30 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 14 muških i 16 ženskih osoba, od kojih je devet mlađe, 15 srednje i šest osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 12 osoba je iz Banjaluke, po četiri iz Zvornika i Pala, po dvije iz Istočne Ilidže, Laktaša i Teslića i po jedna iz Bijeljine, Kneževa, Kozarske Dubice i Modriče.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su četiri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o tri muškarca i jednoj ženi srednje i starije životne dobi iz Gradiške (dvije osobe), Foče i Doboja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 9.197 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 302 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 6.200  osoba, a testirano je ukupno 78.557 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 177, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 54, a u opštim bolnicama 123.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.692 osoba, a nadzor je završen kod 59.424 osobe.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *