Ćeranić: Spriječiti zloupotrebe OBA /VIDEO/

U Sarajevu je održana sjednica Izvršno-obavještajnog odbora, na kojoj je odlučeno da će u proceduru imenovanja za direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH ići Almir Džuvo. Istom odlukom za zamjenika direktora predložen je Risto Zarić, a Damir Bevanda će ostati na mjestu glavnog inspektora OBA.

Kako prenose mediji, ova odluka će biti upućena Predsjedništvu i zajedničkoj Komisiji za nadzor nad radom OBA, nakon čega će predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto konačno imenovati rukovodstvo OBA.  Izvršno-obavještajni odbor čine predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto i njena dva zamjenika Zoran Tegeltija i Zukan Helez.

Dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci Predrag Ćeranić izjavio je da je za društvo najvažnije da funkcionišu kontrolni mehanizmi u vezi sa izborom novog rukovodstva i budućeg rada OBA BiH, a ne da postoje samo na papiru, kao do sada. Ćeranić je rekao da s tim u vezi treba da profunkcioniše i Komisija za nadzor nad radom OBA parlamenta BiH.

Ćeranić je rekao da je simptomatično što se u BiH u političkom i drugom smislu smatra da imenovanje direktora OBA rješava mnogo važnih pitanja. On je zaključio da zakonodavna, izvršna i pravosudna vlast treba da kontrolišu OBA BiH.

To sve govori o posebnom stanju u kome je BiH, a to je strah od zloupotreba te službe koja bi trebalo da bude korisna za svaku državu – rekao je Ćeranić. On je zaključio da zakonodavna, izvršna i pravosudna vlast treba da kontrolišu OBA BiH.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *