Obilježena slava gradske Boračke organizacije /VIDEO/

Gradska Boračka organizacija Bijeljina proslavila je krsnu slavu Sveta tri Jerarha, uz poruku da Republiku Srpsku treba čuvati i poštovati. Takođe, obilježen je i Dan Boračke organizacije Republike Srpske, Dan boraca odbrambeno-otadžbinskog rata i Dan 1. srpskog ustanka.

Lomljenjem slavskog kolača i uz prisustvo brojnih zvanica Gradska boracka organizacija proslavila je krsnu slavu- Sveta tri Jerarha. U prigodnoj besjedi otac Miran Gavrilović pozvao je sve pristune na sabranje bez izdvanja po tituli ili po činu.

Ceremonija obilježavanja krsne slave i Dana Boračke organizacije Srpske, Dan boraca odbrambeno-otadžbinskog rata i Dana 1. srpskog ustanka započeta je na gradskom trgu Kralja Petra I Karađordevića gdje su brojne delegacije položile cvijeće na spomenik palim borcima u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

On je podsjetio da su, u julu prošle godine na Skupštini Boračke organizacije Srpske, definisani osnovni prioriteti i postavljen okvir za pregovore sa institucijama Srpske.

Miodrag Stevanović Predsjednik gradske  Boračke organizacije Bijeljina kaze  da u Bijeljini ima 15.300 kategorisanih boraca, koji zaslužuju svako poštovanje.

I ovom prilikom predstavnici boračke populacije ukazali su na tešku materijalnu situaciju u kojoj se nalaze. Mnogi od njih su bolesni, a za borački dodatak koji primaju ne mogu kupiti ni potrebne lijekove.

General Vojske Republike Srpske Momir Zec istakao je da nijedan borac, koji je svoj život utkao u temelje Republike Srpske, nikada ne smije biti zaboravljen.

On je rekao da je tokom rata bio u Istočno-bosanskom korpusu i na Majevici u borbenim dejstvima sve od 1994. godine, a potom je otišao na zapadno -krajiško ratište, gdje je dočekao Dejtonski sporazum i kraj rata.

Gradska boračka organizacija stoji iza oko 15 hiljada demobilisanih boraca koji žive na teritoriji Bijeljine i brani interese porodica 2000 poginulih boraca koji su svoje živote dali za odbranu naroda Semberije i cijele Republike Srpske.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *