Ćeranić: Prijetnja smrću mora biti tretirana kao ozbiljno krivično djelo

Prijetnja smrću mora biti tretirana kao ozbiljno krivično djelo, istakao je stručnjak za bezbjednost Predrag Ćeranić, komentarišući u Јutarnjem programu RTRS-a video snimak na kojem se prijeti srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

– Svaki teroristički akt počinje od ideje. Objavljivanjem ovakvih ideja na društvenim mrežama, potrebno je preventivno djelovati i spriječiti takve ideje. Vjerujem da će SIPA djelovati na pravi način, jer Policija Republike Srpske nema ingerencije za Sarajevo, gdje se incident i dogodio – naglasio je Ćeranić.

Ćeranić je ponovio da je internet postao veoma jako oružje. 

– Internet je vojno polje za odmjeravanje ideja, stavova, ali i opasnih planova. U obavještajnim krugovima zovu je “Peta borbena gotovost” – rekao je Ćeranić.

Ćeranić naglašava da ovo nije verbalni delikt, već namjera, i da neko stoji iza cijele priče.

– Nju je neko osmislio. Živimo u podijeljenom društvu. Kada je bio teroristički akt na Policijsku stanicu u Zvorniku, jedan sarajevski mediji je pravio anketu da li je to ili nije terorizam. Dakle čak tamo gdje je sve jasno, uvijek postoje snage koje žele ponuditi drugu priču i ideju – poručio je Ćeranić.

On je ponovio da se iz političkog Sarajeva pokušavaju praviti paralele sa Ukrajinom, i da prisustvo vojnika u misija Altea ne predstavlja nikakav problem.

(RTRS)

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *