Butici i prodavnice sportske opreme prvi na redu za otvaranje u RS /VIDEO/

Policijski čas u Republici Srpskoj, zabranu kretanja starijima od 65 godina, te napuštanje mjesta prebivališta u protekla 24 sata prekršilo je 105 ljudi u Republici Srpskoj.

Iz MUP-a navode da je na oosnovu zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike kojom je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama od subote, 18. aprila od 15 časova do ponedjeljka, 20. aprila u 5 časova, u protekla 24 časa prekršila su 94 građanina u Republici Srpskoj.

Policijska uprava Bijeljina izdala je 15 prekršajnih naloga za lica koja su se kretala za vrijeme policijskog časa.

“Zbog kršenja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije u vezi sa zabranom napuštanja teritorije opštine prebivališta/boravišta subotom od 12 časova do nedjelje do 18 časova, sankconisano je 11 osoba.

U Republici Srpskoj i danas je na snazi zabrana kretanja za sva lica, od 20 časova do 5 časova u utorak, 21. aprila.

Od ove zabrane su izuzete osobe kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i osobe kojima MUP RS izda dozvolu za kretanje.

U izjavi za televiziju Nova BiH Premijer Republike Srpske Radovan Višković najavio je da će, ukoliko situacija u vezi sa virusom korona bude pod kontrolom, uslijediti ublažavanje ranije uvedenih mjera ograničenja u Srpskoj.

On je za televiziju “Nova BiH” rekao da bi u tom slučaju sa radom prvo počeli butici i prodavnice sportske opreme. “Posljednju u nizu ublažavanja mjera su frizerski saloni i ugostiteljski objekti”, istakao je Višković.

Na nedavnom sastanku Glavnog koordinacionog tima Republike Srpske rečeno je da bi se sa ublažavanjem mjera u Srpskoj moglo početi krajem aprila, a najkasnije poslije Đurđevdana, 6. maja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *