Bubić: Ročište na suđenju Dodiku odgođeno za 5. februar

Sudija Suda BiH odgodio je za 5. februar ročište u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, rekao je Srni branilac predsjednika Republike Goran Bubić.

“Jutros je sudija prihvatio odgodu za 5. februar u 13.00 časova, zbog obaveza branioca 30. januara u drugom predmetu, što je Sudu najavljeno na ročištu od 17. januara”, rekao je Bubić Srni.

Ročište na suđenju predsjedniku Dodiku i vršiocu dužnosti direktora “Službenog glasnika Srpske” Milošu Lukiću zbog nepoštovanja odluka Nijemca Kristijana Šmita okončano je 17. januara bez jasnog stava da li će biti nastavljeno 30. januara, jer je Dodikova odbrana zatražila izuzeće postupajućeg sudije Mirsada Strike i još sedam sudija Suda BiH.

Lukićev advokat Miljkan Pucar rekao je ove sedmice da je predmet u procesu protiv Dodika i Lukića pred Sudom BiH zvanično razdvojen.

On je istakao da je u ponedjeljak, 22. januara, obaviješten da je predmet zvanično razdvojen i da ne mora dolaziti na suđenje 30. januara, iako je sudija na prethodnom ročištu rekao da će spojiti predmete ako se popravi zdravstveno stanje Lukića, koji se zbog hospitalizacije nije pojavio na ročištu 17. januara.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *