Bijeljina: Visok procenat zaraženih, vakcinisano oko 30 odsto građana /VIDEO/

Razbuktava se korona u Srpskoj. Od testiranog 961 -og uzorka korona je potvrđena kod 471 osobe. Bitku sa zarazom izgubilo je 15 pacijenata.

Zdravstvenim ustanovama u Srpskoj isporučeno je još 2.747 vakcina protiv virusa korona. Najviše zaraženih danas u Banjaluci, u Bijeljini su potvrđena 33 slučaja u Trebinju 32. Iz zdravstvenih ustanova u Bijeljini stižu informacije da se pogoršava epidemijska situacija, povećava se broj pozitivnih na koronu, a među zaraženima ima i djece školskog uzrasta.

Institut za javno zdravstvo isporučio je u ponedjeljak 2.747 vakcina zdravstvenim ustanovama u Srpskoj. Vakcinacija trećom dozom vakcine počela je u Srpskoj, a prvi u red za ovu dodatnu, buster dozu, su stali medicinski radnici, dok nadležni apeluju na sve građane da se vakcinišu jer je to jedini put ka kolektivnom imunitetu.

Na Vakcinalnom punktu DZ Bijeljina do sada je vakcinisano prvom dozom 18.500 ljudi dok je revakcinisano preko 15.000. Uzimajući u obzir da se veliki broj građana Bijeljine vakcinisao i u susjednoj Srbiji procjenjuje se da je procenat vakcinisanih u našem gradu oko 30 odsto. Cilj je još veći obuhvat vakcinisanih, kažu epidemiolozi.

Danas građanima Bijeljine na raspolaganju bila vakcina Fajzer. U petak će se vakcinacija vršiti ruskom vakcinom Sputnjik Ve.

Upućen je i poziv sugrađanima koji su se protiv virusa korona vakcinisali u Srbiji da se prijave svom porodičnom ljekaru.

I u drugom bh. entitetu raste broj novozaraženih, pa tako se povećava i broj onih koji zahtijevaju bolničko liječenje. U HNK se za 14 dana broj pacijenata na respiratoru upeterostručio

Epidemijska situacija u Srbiji ozbiljna, pune se i crvene zone. Da je situacija sa kronom u Srbiji vanredna smatra Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba, na čijoj će narednoj sjednici biti kaže predložena stroža kontrola mjera koje su na snazi. Ističe da je crvena linija pređena, a da je opalo interesovanje za vakcinaciju.

Evropski statistički centri registrovali su Crnu Goru kao državu sa najvećim brojem novozaraženih koronavirusom na 100.000 stanovnika od 52 zemlje u Evropi.

Urednik beogradske “Hepi” televizije Milomir Marić /65/ potvrdio je da je zaražen virusom korona i da ima lakše simptome, budući da je primio kinesku vakcinu.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.