Bijeljina: Pandemija se zahuktava i očekuje se povećan prijem u kovid bolnicu /VIDEO/

Pogoršana epidemijska slika u bijeljinskoj regiji. Kako bi se poboljšalo zbrinjavanje pacijenata revidirani su protokoli, rečeno je nakon današnjeg sastanka predstavnika bijeljinske bolnice sa direktorima zdravsrvenih ustanova sa primarnog nivoa. Da stanje sa koronom nije dobro potvrđuje i stanje u bijeljinskoj kovid bolnici gdje je na liječenju 45 bolesnika, a devet je na respiratoru.

Epidemiološka situacija na području bijeljinske regije u pogoršanju. Više je nego visok skok broja novozaraženih u poređenju sa brojem od prije mjesec dana, konstatovano je na sastanku predstavnika Kriznog štaba bijeljinske bolnice i direktora zdravstvenih ustanova sa primarnog nivoa. Usaglašen je plan aktivnosti i rada kako bi se adekvatno odgovorilo na novi talas virusa korona i poboljšalo zbrinjavanje pacijenata.

Da je koordinacija i dobar odgovor na pogoršanu epidemijsku situaciju sada prioritet svjedoče i procenti novozaraženih koronom, te stanje u bijeljinskim kovid bolnicama gdje se trenutno liječi 45 bolesnika.

Među hospitalizovanima i mlađi ljudi, sa teškim kliničkim slikama što zabrinjava ljekare.

Epidemijska situacija se pogoršava i u Loparama, gdje je virusom korona zaraženo 18 lica, dvoje je na bolničkom liječenju a 48 pod epidemiološkim nadzorom. Na sastanku konstatovano i da se mnogi građani kasno javljaju ljekaru od pojave prvih simptoma.

Građanima i danas upućen apel da se vakcinišu u što većem broju. jer veoma zarazan delta soj virusa korona koji je nedavno potvrđen i u Srpskoj, svakodnevno pokazuje svoju snagu.

U Vakcinalnom centru Doma zdravlja Bijeljina do sada vakcinisano prvom dozom 18.500 ljudi, dok je njih 15.500 primilo obje doze vakcine protiv virusa korona.Procjenjuje se da je u susjednoj Srbiji vakcinisano oko 6.000 građana Bijeljine.

Novi udar virusa korona zdravstvene ustanove u bijeljinskoj regiji dočekaće spremno, prioritet ostaje vakcinacija i strogo poštovanje epidemijskih mjera.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *