Bijeljina – Epidemiološka situacija se smiruje /VIDEO/

U Srpskoj u posljednja 24 časa 214 novozaraženih, preminulo je šest osoba. Prema mjestu prebivališta, najviše novozaraženih je iz Banjaluke – 57 osoba, 20 je iz Trebinja, a 16 iz Bijeljine.

Epidemiološka situacija na području Bijeljine je povoljnija. Manji je broj prijema u Kovid bolnici  u kojima se trenutno nalazi 41 lice od čega 8 na respiratoru. Preko 90 % pacijenata je nevakcinisano i uglavnom je riječ o mlađim osobama. Trenutno nema hospitalitovane djece u Kovid bolnicama.

Dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Ranko Škrbić rekao je za RTRS da je u Srpskoj vakcinisano oko 40 odsto stanovništva, te da će se, ukoliko se nastavi ova dinamika, doći u situaciju da se vakcine bacaju.

Premijerka Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas otvaranju prvog Centra za sekvenciranje genoma i bioinformatiku u Srbiji i poručila da će Centar omogućiti da se Srbija dodatno pozicionira kao zemlja koja investira u nauku, nove tehnologije.

Za novogodišnje praznike će u Zeničko-dobojskom kantonu u Federaciji BiH najvjerovatnije biti na snazi restriktivnije mjere zbog nepovoljne epidemiološke situacije, zaključak je Kriznog štaba.U Hrvatskoj u posljednja 24 časa zabilježeno 4.428 novih slučajeva zaraze koronom. Preminule su 62 osobe.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.