BiH: U posljednja 24 časa prijavljena najmanje 22 smrtna slučaja /VIDEO/

Ne smiruje se širenje zaraze virusom korona u Republici Srpskoj. Bijeljina juče nije imala zaraženih, a danas je najviše novooboljelih u Srpskoj iz Bijeljine, njih 13 , pokazju podaci koje je objavio Institut za javno zdravstvo Srpske.

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa testirano je 388 uzoraka, a otkriveno je novih 47 slučajeva virusa korona, prijavljeno je i pet smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Riječ je o tri muškarca i dvije žene starije životne dobi, od kojih su tri osobe sa Pala, te po jedna iz Kozarske Dubice i Modriče. Po sedam novooboljelih bilježe danas Banjaluka i Gradiška, šest je iz Kozarske Dubice.

Infektolog u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske Tatjana Roganović rekla je da je epidemiološka situacija u vezi sa virusom krona i dalje veoma ozbiljna, da je neophodno poštovati mjere zaštite i da nema mjesta za opuštanje.

U protekla 24 sata u FBiH testirana su 1.454 uzorka na prisustvo virusa korona, od kojih je 161 pozitivan. U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 10 smrtnih slučajeva.

Takođe, Zavodu je naknadno prijavljeno još sedam smrtnih slučajeva. U pitanju su pacijenti koji su preminuli u periodu od 6. do 9. avgusta ove godine.

Nadležni u Federaciji BiH ocjenjuju da je situacija u ovom bh entitetu na granici da izmakne kontroli čemu, kako kažu, svjedoči svakodnevni porast broja zaraženih i umrlih.

Inspektori su proteklog vikenda na području Republike Srpske izrekli privrednim subjektima kazne od 10.200 KM zbog nepoštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije virusa korona.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *