Kako će izgledati nova školska godina u Srbiji ? /VIDEO/

Krizni štab u Srbiji je odlučio kako će izgledati nova školska godina- Najmlađi  đaci će se vratiti u školu, dok starije očekuje kombinovana onlajn nastava sa odlascima u školu. “Beograd nije žarište u ovom trenutku, jer nema toliko oboljelih u odnosu na broj stanovnika, ali je potencijalna mogućnost brzog širenja i dalje velika”, ocjena je struke.

Od septembra će Učenici od prvog do četvrtog razreda nastavu  pohađati u učionici u prijepodnevnoj smjeni, odlučio je Krizni štab. Maksimalan broj đaka u učionici biće 15. Stariji razredi će kombinovati odlazak u školu i onlajn nastavu. Mlađi učenici će moći da imaju maksimalno četiri časa dnevno i oni će biti skraćeni na 30 minuta.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon kazao je da je odlučeno da bude omogućen produžen boravak, da časovi budu skraćeni, a da se između njih dezinfikuju prostorije, kao i da će djeca tokom odmora morati da nose maske. Kon je istakao da je na roditeljima, prije nego obrazovnim ustanovama, da vode računa o zdravlju djece.

Kon je upozorio da predstoje nove rizične situacije jer se studenti vraćaju u domove zbog ispitnih rokova, navodeći da je porast broja slučajeva zaraženih koronavirusom krenuo sa studentima.

On je naveo da je teško vjerovati da ćemo u skorije vrijeme izaći na kraj sa epidemijom koronavirusa. Bez vakcine ona bi trajala nekoliko godina. Vidjećemo kako će se virus ponašati. Sve je manja mogućnost da će virus nestati, ostaje ovdje”, zaključio je Kon.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *